Hírek

Alpern Bernadett „Másra használt kövek” fotóit már 7 lettországi helyszínen mutatta be nagykövetégünk

Alpern Berndadett fiatal magyar fotóművész családi indíttatásból kezdte kutatni és fotózni azokat a zsinagógákat, amelyek valaha az európai zsidóság gazdag hitéleti, kulturális és társadalmi központjai voltak, de a történelem megfosztotta őket ettől jelentőségüktől és ma használaton kívüli, átépített, újrahasznosított épületek.
Tovább

Edgars Rinkevics lett külügyminiszter kondoleálása a nagykövetségen a veronai buszbaleset áldozatai hozzátartozóinak

Edgars Rinkevics külügyminiszter úr 2017. január 27-én délután,a nagykövetségünkön nyitott kondoleáló könyvben is kifejezte részvétét, a tragikus veronai buszbaleset áldozatai hozzátartozóinak.
Tovább

Kiállítások és vásárok Budapesten!

Szeretnénk felhívni a lett vállalkozók figyelmét a termékeik és szolgáltatásaik bemutatásának lehetőségére a legnagyobb szakmai vásárokon és kiállításokon Közép-Európa szívében – Budapesten, a Hungexpon.
Tovább

Nemzeti gyásznap (2017. január 23)

Január 23, hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére. A gyász nehéz pillanataiban gondolatainkkal és imáinkkal a tragédiával sújtott családok és barátok mellett vagyunk.
Tovább

Két magyar holokauszt vonatkozású film az idei nemzetközi holokauszt emléknap (január 27.) rigai rendezvénysorozatának programján

2017. január 24-én délután 18:00-kor Carl Lutz - Az elfeledett hős (Carl Lutz – The Forgotten Hero). 2017. Január 25-én délután 18:00-kor pedig a „Budapest angyala” (El Angel de Budapest) kerül bemutatásra.
Tovább