Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára Fülei Balázs kiváló magyar zongoraművész ünnepi koncertjével emlékeztünk Riga legnagyobb koncerttermében, a Nagy Céhházban. 

Az 1956-os Emlékbizottság támogatásával megvalósult ünnepi koncerten – amely az idei lettországi magyar napok hivatalos záró rendezvénye is volt – telt ház előtt Müller Adrien nagykövet asszony mondott nyitóbeszédet, kiemelve 1956 történelmi fontosságát a magyarok, illetve a nemzetközi folyamatok szempontjából. Külön köszönetet mondott azoknak a letteknek, akik akár Lettország területén, akár emigrációban szolidaritásukról biztosították 1956 hőseit. Müller Adrien nagykövet asszony külön kiemelte a Terror Háza Múzeum „1956 – Szabadságért és Függetlenségért” című kiállítását, amelynek tablóképeit januárig a Lett Nemzeti Könyvtárban is meg lehet tekinteni.

 

 

A koncerten Fülei Balázs zongoraművész Liszt, Bartók és Kodály műveiből játszott; előadását a közönség álló tapssal jutalmazta. Müller Adrien nagykövet asszony ünnepi beszédét és a koncertet a lett klasszikus közszolgálati rádió, a Radio Klassika élőben közvetítette.

A 700 fős koncertteremben teltház mellett játszott a kiváló magyar zongorista. A rendezvényen részt vettek a lett minisztériumok vezetői, munkatársai, a lett tudományos, kulturális élet vezető személyiségei, nagykövetek, illetve a diplomáciai testület tagjai. Emellett a koncert ingyenes rendezvény volt, amire a nagykövetség minden érdeklődőt szeretettel várt. 

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

FOTÓGALÉRIA (TOVÁBBI KÉPEK)

Kategória Events