Üdvözöljük Magyarország Rigai Nagykövetségének honlapján!

Igyekszünk folyamatosan tájékoztatást adni a magyar-lett kapcsolatok alakulásáról: a politikai kapcsolatokról, a külgazdasági együttműködésről, a magyar kultúra megjelenéséről Lettországban, a magyar és a lett emberek közötti kapcsolatok alakításában külképviseletünk tevékenységéről, vagy a konzuli szolgálatunk elérhetőségéről, munkájáról. Célunk, hogy segítsünk eligazodni a magyar–lett kapcsolatok rendszerében. 

Magyarország és Lettország kapcsolatainak kereteit az azonos szövetségesi rendszer határozza meg. Tagjai vagyunk a NATO-nak, az EU-nak, egyéb nemzetközi szervezeteknek, amelyek széles területen folyamatos együttműködésre adnak lehetőséget. Emellett gyakoriak a kétoldalú találkozók úgy politikai, mint szakértői szinten, a kormányzati, vagy a parlamenti kapcsolatokban egyaránt. A két ország történelme a múltban több ponton is találkozott, ezért is jól értjük egymást. A folyamatos dialógus, egymás álláspontjának részletes megismerése ilyen adottságok mellett természetes. Az egységes európai belső piac minden feltételt biztosít a magyar vállalatoknak, hogy új piacot keressenek, vagy befektessenek Lettországban is. Magyarország is kiváló lehetőségeket kínál a lett üzleti élet szereplőinek és a lett turistáknak is. A kulturális együttműködés pedig arra is nagyszerű lehetőség, hogy még többet megtudjuk egymásról, megismerjük egymást.

Szívesen látjuk Önöket a Nagykövetség által szervezett színes magyar kulturális programokon. Látogassák honlapunkat, kövessenek minket Facebook-oldalunkon. Javaslatainkkal, kéréseikkel forduljanak hozzánk bizalommal.

Urkuti György nagykövet