Magyarország először mutatkozott be nemzeti standon a Baltikum legnagyobb élelmiszeri kiállításán a Riga Food-on 2016. szeptember 7-10. között. Magyarországot a Magyar Nemzeti Kereskedőház és további kilenc magyar cég képviselte a mezőgazdaság és élelmiszeripar különböző területeiről. A kiállításon részt vett: Áldomás Kft., Brill Pálinkaház Kft., Civita Food Kft., Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt., Foltin Globe Kft., Gyulahús Kft., Pálinka Kft., 

 

Reklámhordozók Kft. és a Szegedi Paprika Zrt. A kiállítás lehetőséget adott a magyar vállalatoknak arra is, hogy a lett piacot személyesen felmérjék. 

 Riga Food élelmiszeripari szakkiállítást és vásárt 21. alkalommal rendezték. Ebben az évben 37 ország, 14 nemzeti stand és megközelítőleg 700 vállalat vett részt. Az eseményt Raimonds Vejonis lett köztársasági elnök, Maris Kucinskis miniszterelnök és Janis Duklavs mezőgazdasági miniszter nyitotta meg. A megnyitón Müller Adrien nagykövet is részt vett.  A kiállításnak vegyes jellege van – részben szakmai kiállítás, de vásár is, továbbá lehetőség van B2B találkozókat folytatni a vásár ideje alatt. Erre a szervezők biztosítanak külön termet, sőt, a kiállító cégek maguk is tudnak egy on-line platform segítségével üzleti megbeszéléseket szervezni a számukra ígéretes partnerekkel.

A magyar vállalatok lettországi piacralépését nagykövetségünk minden eszközzel kész segíteni. Ennek érdekében forduljanak a nagykövetség külgazdasági attaséjához. (Lásd az elérhetőségek alatt)

FOTÓGALÉRIA (TOVÁBBI KÉPEK)

Kategória Events