Hírek

170 éves a Magyar Honvédség

Idén már 4. alkalommal szervezi meg nagykövetségünk a „Magyar Napok Lettországban” c. rendezvénysorozatot. Idén is színes programokkal várjuk Önöket, az érdeklődőket. Első programunk a „170 éves a Magyar Honvédség” című kiállítás, amely egyben az októberi Magyar Napok nyitórendezvénye is. A megnyitó 2018. október 1-jén, 16:00 órakor lesz a Hadtörténeti Múzeumban (Kara Muzejs, Smilšu iela 20, Centra rajons, Rīga, LV-1050), amelyre mindenkit szeretettel várunk! A megnyitón beszédet mond Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára és Jānis Karlsbergs a lett Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára is.
Tovább

Magyar Napok Lettországban 2018

Idén már 4. alkalommal szervezi meg nagykövetségünk a „Magyar Napok Lettországban” c. rendezvénysorozatot. Idén is színes programokkal várjuk Önöket, az érdeklődőket.
Tovább

Lettország náci megszállása alatt megölt vagy elpusztult magyar zsidó nők emlékére állított szobor avatása

2018. július 4-én, a lettországi holokauszt emléknapon felavatásra került a Lettországban 1944-ben, a náci megszállás alatt megölt vagy elpusztult magyar zsidó nők emlékére állított szobor. A szobor a Magyar Kormány ajándéka Riga városának, aminek különös jelentőséget ad, hogy az avatásra Lettország centenáriumi évében került sor.
Tovább

Sikeres üzleti fórum Rigában (2018. március 27.)

2018. március 27-én Rigában Lett-Magyar Üzleti Fórumra került sor, melynek házigazdája a Lett Befektetési és Fejlesztési Ügynökség volt (LIAA). A rendezvényt magyar részről dr. Balogh Csaba, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára nyitotta meg.
Tovább

Lett – Magyar Üzleti Fórum 2018. március 27-én Rigában

2018. március 27-én Rigában a Lett Befektetési és Fejlesztési Ügynökség (LIAA) szervezésében és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., valamint a rigai Magyar Nagykövetég közreműködésével Lett – Magyar Üzleti Fórumra kerül sor. A rendezvény fő célja a kétoldalú kereskedelmi és befektetői kapcsolatok elmélyítése valamint a lett és a magyar vállalati együttműködés erősítése
Tovább