Altusz Kristóf európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár 2016. október 14-én Budapesten fogadta partnerét, Inga Skujiņát, a lett Külügyminisztérium EU ügyekért felelős felelős helyettes államtitkárát. A megbeszélés keretében a kétoldalú kapcsolatok napirenden lévő ügyein túl a felek áttekintették az Európa jövőjét érintő legfontosabb aktuális kihívásokat, így egyebek mellett a Brexit várható következményeit, a migrációs helyzet, valamint az orosz-ukrán konfliktus megítélésének kérdéskörét. Emellett a regionális együttműködések eszköztárának a bővítése, a Visegrádi Négyek és a Balti államok közötti potencialis kapcsolatok fejlesztése állt a budapesti tárgyalás homlokterében.

 

A magyar és a lett helyettes államtitkár egyetértett abban, hogy egy sikeres és versenyképes Európai Unió zálogát csakis egy erős, szuverén tagállamokra épülő közös intézményrendszer adhatja.

http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/altusz-kristof-helyettes-allamtitkar-talalkozoja-lett-partnerevel