Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2016. március 17-én fogadta Andrejs Pildegovics lett külügyi államtitkárt, aki Magyarország és a balti államok közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulója alkalmából érkezett Magyarországra. 

 

(Fotó:MTI)

Lettország és Magyarország szoros szövetségesek az Európai Unióban, a NATO-ban és az ENSZ-ben. Tekintettel az euroatlanti közösséget érő biztonsági kihívásokra, támogatják a NATO további bővítését és a keleti partnerségi program folytatását, azon belül az EU és Fehéroroszország együttműködését. Mivel mindkét ország fontos külső uniós határokat véd, a két fél egyetértett a külső határok védelmének jelentőségében, "nemcsak a szavak, hanem a tettek szintjén is". A lett államtitkár kifejezte a köszönetét, amiért Magyarország részt vállal a balti államok légterének védelmében – áll a KKM közleményében.

 

Andrejs Pildegovics találkozott még Szabó László miniszter-helyettes, valamint Németh Zsolt KÜB elnökkel. A lett államtitkár 2016. március 16-án beszédet mondott a három balti ország és Magyarország diplomáciai kapcsolatai újrafelvételének 25. évfordulója előtt tisztelgő budapesti Magyar-Balti Üzleti Fórumon és a Magyar Külügyi Intézet által szervezett Magyar-Balti Diplomáciai Konferencián.

 

Kategória Events