Semmelweis Ignác az anyák megmentője, akire méltón vagyunk büszkék. Számára az egészségvédelem és a betegségek megelőzése kulcsfontosságú volt. Munkásságára felfűzve szervezett a rigai magyar nagykövetség egészségügyi, tudománydiplomáciai konferenciát és munkásságáról kiállítást Rigában 2016. október 25-én a Richter Gedeon Gyógyszergyár lettországi irodája, a ginekológusok lettországi szövetsége, a rigai Stradins Orvostudományi Egyetem közreműködésével, a rigai Stradins Orvostudományi Múzeumban.

 

A konferencia a női egészségvédelem kérdését járta körbe magyar és lett előadók részvételével. A konferencia kiváló szakmai színvonalát támasztja alá az előadók között Gunta Ladzane professzor (a női egészségvédelemmel és reprodukciós kérdésekkel foglalkozó WHO projekt-igazgató), Bártfai György a Szegedi Egyetem professzora, Dr. Dace Matule, a lett nőgyógyászok szövetségének elnöke, prof. Dace Rezeberga, a Stradins Egyetem professzora és Antra Valdmane, a lett Egészségügyi Minisztérium főosztályvezetője. A konferencián több mint 70 fő szakember vett részt.

A konferencia keretében nyitotta meg Müller Adrien nagykövet Semmelweis Ignác életútját és munkásságát bemutató kiállítást, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium készített, és amit a rigai Stradins Orvostudományi Múzeum saját tárlatából egészített ki tárgyakkal, eszközökkel, így az közös magyar-lett szervezésű kiállítássá alakult. A kiállítás 2017. január végéig látogatható a múzeumban, amit a Riga központjában található múzeum épületének falán óriási plakát hirdet.

 

FOTÓGALÉRIA (TOVÁBBI KÉPEK)

Kategória Events